Alliansringar

Att få det stora förtroendet att göra vigselringar eller förlovningsringar är bland det bästa jag vet med mitt yrke.

Utmaningen att klura ut vad kunden vill ha och sedan tillverka ringen från råmaterial till glänsande kvalitetssmycke är inte lätt, men känslan när man ser det färdiga smycket och får höra: ” Det var precis det jag ville ha”, är oslagbar.

Jag gör alla mina ringar helt för hand, vilket medför en flexibilitet som du inte finner bland de stora företagen med massproducerade ringar. Ingen av mina modeller är för bra för att ändras, vill du ha en till sten på ett annat ställe eller att det ska vara bredare eller tunnare så går det oftast att göra, så länge jag anser att det blir hållbart.

När man väljer en ring som ska användas varje dag resten av livet kan det vara bra att tänka på kvalitet och hållbarhet. Internet svämmar över av ”billiga” Diamantringar som ofta inte är gjorda för att hålla längre än till brevlådan. Det många idag inte förstår, är att hållbarhet är någonting som tar tid och erfarenhet att få till och därför måste få kosta mera.

Om du vill få din ring mer hållbar även på det miljömässiga planet så tar jag gärna emot ditt egna ”gamla” guld för omarbetning.

(Vi guldsmeder har utövat recykling ända från start…)

Här följer ett urval av mina bästsäljande ringar.
Alla går att få i rödguld eller vitguld, samt med mått och kupning som passar till just din förlovningsring.

Klicka på bilder för att gå vidare.

Ravin

Ravin

Tuhjärta & CO

Tuhjärta & CO

Svea Allians

Svea Allians

Förlovning

Förlovning

Puzzle

Puzzle

Fiore Scolpito

Fiore Scolpito

Omarbeta till Alliansring

Omarbeta till Alliansring

Alberi

Alberi

Fyrhjärta

Fyrhjärta

Svea Solitär

Svea Solitär

Hjärtringar

Hjärtringar